Reklámtábla & Cégtábla Szerelés

Piacvezető reklámcégnél eltöltött 20 évi munka, elegendő rálátást adott a reklámipar minden munkafázisára (tervezés, gyártás, kivitelezés). Az Alpintechnika után főtevékenységünk a reklám kivitelezés. Számos esetben előfordul, hogy a felszerelendő reklámokat, ledfalakat, betűtesteket nagy magasságba, extrém helyszínekre kell telepíteni, a kosaras-emelődarus vagy állványos megoldás nem kifizetődő, vagy nem kivitelezhető. Ezekben az esetekben Ipari Alpinistákhoz kell fordulni. Cégünk több ilyen munkában vett részt megbízóink megelégedésére. A reklámoknál az üzemeltetés és karbantartás is jelentős költség, különösen a magasban elhelyezett tetőreklámok szervízelése, napjainkban azonban a ledes technológiák lehetővé teszik, hogy akár öt évig karbantartás nélkül, biztonságosan üzemeltessük reklámjainkat.A cégek sorra cserélik le felújításra szoruló reklámvilágításukat, ami korábban minden tekintetben megfelelt a reklámpiacon, de nem tudnak versenyezni a ledes reklámok élettartamával, fényerejével és nem utolsó sorban alacsony üzemeltetési költségével. A mai reklámokban használt ledek többsége alaphangon tudja biztosítani az 50.000 folyamatos üzemórát. Így könnyű kiszámolni, hogy ha a reklámunkat napi 8 óra üzemre van beállítva, akkor is bőven túlhaladja akár a 10 évet is, szünetmentes üzemeltetésnél pedig élettartama meghaladja az 5 évet. Kérje tanácsunkat, tájékozódjon, Mi lefaragjuk reklámjának üzemeltetési költségeit.

Roncsolásmentes Anyagviszgálat

Az ipar fejlődése során elengedhetetlenné vált hogy a gyártmányok a felhasználási céloknak úgy feleljenek meg, hogy ismeretek hiánya miatti túlméretezések ma már nagy pazarlásnak számítanak. A modern kor anyagai és megmunkálási technológiák lehetővé tették hogy a hídjaink, csővezetékeink, tartályaink, de még az acél és üveg épület csodáink, magasabbak, könnyebbek és nagyobb teherbírásúak lettek. A gyártás folyamatát kiváló termékszabványok írják elő, mégis szükséges a gyártásközi és végtermék ellenőrzés. Ezen felül ne feledkezzünk meg azokról a termékekről amelyek már egy ideje teszik a dolgukat, kitéve a használatból eredő, illetve az időjárás viszontagságainak.Az anyagvizsgálat alkalmas a gyártás során, illetve az elhasználódás során keletkezett külső és belső hibák kimutatására. A felületen lévő hibák egy részét szabad szemmel is észre vehetjük (szemrevételezéses vizsgálat). Vannak olyan fizikai jelenségeken alapuló vizsgálatok pl(folyadék behatolásos, mágnesezhető poros vizsgálat) amelyek a szemmel nem látható folytonossági hiányok észlelését segítik. A hegesztések belsejében keletkezett hibák kimutatására a radiográfia és az ultrahangos vizsgálatok alkalmasabbak.

Hő & Hangszigetelés

Alpintechnikai szolgáltatásaink közé tartozik magas épületek/irodaházak hő és hangszigetelése. A panelházak fugaszigetelése rendkívül kifizetődő, évek alatt megtérülő költség, így minimalizálható a hő veszteség és jelentős megtakarítás érhető el, ilyen munka kizárólag ipari alpinisták segítségével oldható meg költséghatékonyan.


Fa & Fémszerkezetek Bontása

Legtöbbször az új reklámberendezések telepítése a régi reklámtábla bontásával kezdődik. Ez különösen veszélyes feladat hisz a régóta korrodáló fém kiszámíthatatlan módón viselkedhet. A bontás során elengedhetnek csavarok, hegesztések és a szerkezet hirtelen terhelése veszélybe sodorhatja az alpinistát, vagy az egész lezuhanhat. Ennek elkerülése végett nem csak egyszerű alpinistákara van szükség, hanem kifejezetten erre szakosodott ipari alpintechnikai szakembergárdára. A feladatot általában tovább nehezíti a súlyos munkaeszközök használata (homlokzatfúrok, csiszoló, vágó, hegesztőgépek), ezért fémmegmunkálásban jártas alpinistára van szükség. Sajnos aki nem szokott hozzá a magasban nehezen megközelíthető helyeken való munkavégzéshez nem alkalmas, hiába képes a földön tökéletes munka elvégzésére, a magasban lógva mások a szabályok.


Ligetekben, természetvédelmi területen, vagy daruval nem megközelíthető helyeken is számos esetben ipari alpinisták segítségét kell kérni. A lezuhanó alaktalan, nehéz súllyú gallyak kezelése, és a láncfűrész használata a magasban tapasztalt szakembert igényel, ilyen típusú munkálatokat általában tűzoltók, ipari alpintechnikai szakemberek végeznek.


Veszélytelenítési Munkák

Korrodáló fémszerkezetek, omló épülethomlokzatok, tetőszerkezetek felújításánál-bontásánál is célszerű ebben jártas ipari alpinista csapatot keresni. Az eltérő nagyságú elemek magasban történő szétvágása, és a veszélyes elemek földre juttatása gyakran komoly alpintechnikai felkészültséget igényel.


Egyéb Alpintechnikai Szolgáltatások

Számos más szolgáltatás igényli Ipari Alpinisták részvételét, ezeket a teljesség igénye nélkül felsoroljuk, ha kérdése van vagy úgy érzi alpinistákra lehet szüksége kérjük ne habozzon kérje ingyenes tanácsadásunk, fő a biztonság!


 • műkő- és üvegtisztítás, üvegcsere
 • villámhárító javítás, bontás, szerelés
 • ünnepi díszítések, díszvilágítások kivitelezése
 • galambcsapda, madárvédelmi eszközök telepítése
 • cseréphelyreállítás, cserépszigetelés
 • zárt, szűktéri akna szerelés
 • vakolat hibáinak javítása
 • függő/fekvőeresz csatorna
 • irodaházak/tornyok ablaktisztítása
 • gépészeti/villanyszerelési munkák
 • riasztóberendezések telepítése
 • ács/kőműves munkák